Kera Calița, patroana restaurantului Jariştea din Bucureşti este invitata lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA într-o ediție specială de Revelion.
Cea mai cunoscută cârciumăreasă din Capitală a vorbit printre altele de Revelioanele de altădată din mahalalele Bucureștiului, când se organizau petreceri de pomină, unde se petrecea până dimineață, dar și de balul mascat pe care îl organizează în fiecare an, unde există și o tombolă cu premii.
”La mine se redeschide pe 3. Pe 5 ianuarie s-a impământenit să am balul masque, în care toată lumea petrece și am și tombolă. În cinstea acelor baluri mascate de la Sala Slătineanu și Bosel, care erau de rangul unu, dar erau și de rangul doi și de rangul trei. De exemplu la Cișmigiu la Hanul lui Ianoș și al lui Luca erau de rangul doi, iar de rangul 3 la Salcia Pletoasă de aci de la mine din mahala de la Biserica Plapânda, unde fetele frumoase veneau, se spălau pe picioare pe o piatră ca să se încalțe să intre la dans, că se dansa până dimineața și fumegau grătarele că se încingeau niște petreceri la randul doi și trei de știa toată mahalaua” – Kera Calița.
Kera Calița, patroana restaurantului Jariştea din Bucureşti, și Toni Grecu, invitați la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene în două ediții speciale de Revelion.
Kera Calița, patroana restaurantului Jariştea din Bucureşti, și Toni Grecu, sunt invitații lui Adrian Artene în două ediții speciale ale podcastului ALTCEVA ce vor fi difuzate pe 31 decembrie și 1 ianuarie, începând cu ora 19:00.
Aurora Leventis, după căsătorie Nicolau, cunoscută însă după numele de scenă Kera Calița, este probabil cea mai cunoscută cârciumăreasă din București și patroană a “Locantei Jariştea“, din centrul Bucureştiului.
În fiecare seară, la Jariștea, doamna Aurora Nicolau, îmbrăcată în veșminte boierești, își întâmpină oaspeții de la masa dumneaei, cu clopoțelul alături, așa cum probabil se întâmpla în cârciumile renumite ale Bucureștiului de acum 100 de ani.
Toni Grecu, în vârstă de 63 de ani, a urmat cursurile Facultății de Electronică și Telecomunicații din Iași, formând la inițiativa sa împreună cu Doru Antonesi și Florin-Viorel Constantin trupa umoristică Divertis.
În anii ’80, a susținut cu Divertis, în formula de început, cu trei membri, mai multe turnee prin țară, în cadrul Cenaclului Flacăra. Succesul formației continuă și în anii ’90, pe micile ecrane.
A aparut în peste 1000 de spectacole live și a scris și coordonat emisiuni TV de comedie peste 30 de ani.
În 2010, a primit Premiul UNITER pentru spectacol de divertisment, „pentru contribuția Domniei Sale la istoria vie a umorului românesc”.
Urmărește edițiile speciale de Revelion ale podcastului ALTCEVA doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.